Учители

Пети национален литературен конкурс за учители-творци

Издателска къща „Анубис“ и издателство „Булвест 2000“ имат удоволствието да обявят за пета юбилейна година Националния литературен конкурс за учители-творци. В него могат да участват със свои произведения – стихотворения, разкази, есета – действащи учители и директори от цялата страна.

Тази година официални партньори на конкурса са Синдикатът на българските учители, в. „Учителско дело“, Литературен вестник, в. „Аз Буки“ и мрежата на учителите новатори teacher.bg.

Най-добрите произведения периодично ще бъдат публикувани в блога на конкурса и от нашите медийни партньори, а след приключването на конкурса предстои издаването им в общ сборник. Резултатите ще бъдат обявени в началото на месец октомври 2013 г., а награждаването по традиция ще се състои в навечерието на Деня на народните будители, когато ще бъдат обявени и трите специални награди в категориите проза, поезия и есе.

Правила за участие:

Всеки участник има право да изпрати до три произведения – стихотворения, кратки разкази или есета (до 5000 знака).

Не се допускат за участие произведения, които са били публикувани в печатни или електронни издания и/или са участвали в този или други конкурси.

Изпращаните творби следва да бъдат придружени от кратка информация за автора, включваща: трите имена, училище/детска градина, преподаван предмет, точен адрес, телефон и имейл за връзка.

Крайният срок за изпращане на материалите е 23 август 2013 г. включително.

Творби, които не отговарят на посочените изисквания, няма да бъдат разглеждани от журито.

Моля изпращайте материалите само по електронен път на адрес: zakonkursa@anubis-bulvest.com