Училища

МОМН дава 1 млн. лв на училище в Съединение

В понеделник, 10 юли,  министърът на образованието, младежта и науката Сергей Игнатов и народният представител Димитър Лазаров посетиха гр. Съединение, където се срещнаха с ръководството на  Oсновно училище „Христо Ботев“ и  представители на общината във връзка със строежа на новата сграда на училището.

На срещата министър Игнатов обяви, че от страна на Министерството на образованието, младежта и науката за довършване на сградата на училището ще се осигури финансиране в размер до 1 млн. лева с условие до края на календарната година учениците да влязат в новата сграда.

„Тук няма никаква политика – просто даваме шанс на едно поколение да учи и живее по-цивилизовано„, подчерта министър Игнатов, цитиран от пресцентъра на МОМН.

Средствата, осигурени от МОМН, ще се използват за обзавеждане и оборудване за класните стаи, кабинети и лаборатории по основните дисциплини. За довършване на сградата в срок представители на местната общественост обещаха да се положи и доброволен труд.

Министър Игнатов заяви още, че ще бъде подкрепено предложението, направено от представители на местния бизнес по време на срещата днес, за създаване на профилирани паралелки в училището. Целта е след завършването им младежите да намерят работно място във фирмите от региона. Това ще е възможност за развитие на местния бизнес и за училището да привлече за обучение ученици и от други общини.