Мнения

Майкрософт представи Windows 8 Consumer Preview

Майкрософт обяви Windows 8 Consumer Preview (бета версия на Windows 8) – изключително важен етап от разработването на операционната система Windows. Тя ще бъде достъпна за тестване на: http://preview.windows.com.

Windows 8 Consumer Preview е следващият етап в процеса на разработване на операционната система, след обявяването на Windows 8 Developer Preview в края на миналата година, която бе изтеглена над 3 милиона пъти. Windows 8 Consumer Preview предлага едно по-пълно изживяване за тестване на най-популярната в световен мащаб операционна система от широк кръг потребители.

С Windows 8, ние преоткрихме различните начини на взаимодействие на хората с техните персонални компютри и как всичко може да се превърне в едно естествено продължение на дадено устройство, независимо дали се използва Windows 8 таблет, лаптоп или all-in-one устройство”, каза Стивън Синофски, президент на Windows и Windows Live дивизията в Майкрософт, цитиран от пресцентъра на Майкрософт България.

Windows 8 Consumer Preview предлага безкомпромисен подход към начина, по който използвате вашия компютър„.

По време на събитието за представяне на Windows 8 Consumer Preview в Барселона, което бе посетено от партньори от Европа и целия свят, компанията представи някои ключови обновления в операционната система:

  • Широк кръг от продуктови новости и подобрения. След обявяването на Windows 8 Developer Preview през септември миналата година, чиято цел беше да даде възможност за преглед на платформата за програмиране, Windows 8 се разви във всеки един аспект. От завършване на потребителското усещане за работа чрез докосване, клавиатура и мишка до усъвършенстване на платформата за разработване, операционната система подобрява работата, качеството и надеждността на всички подсистеми. С добавените функционалности Consumer Preview предоставя по-завършен изглед на възможностите на Windows 8.
  • Windows Store с нови приложения. Windows 8 Consumer Preview отбелязва отварянето на Windows Store, който е пълен с нови и различни приложения в стил „Metro”, разработени от независими разработчици и Майкрософт. В този период приложенията ще са налични за изпробване безплатно от потребителите. Windows Store ще предлага персонализирани препоръки, а Windows 8 ще предлага на потребителите възможността да прехвърлят приложенията и настройките си на различни компютри. Това прави лесно откриването и използването на нови приложения и едновременно с това дава страхотна възможност на разработчиците.
  • Свързване с облака чрез Windows базирани компютри и Windows Phone 7. Windows 8 Consumer Preview предлага интеграция със съдържанието, от което потребителите се интересуват и получават през уеб услугите. Допълнителна регистрация с Майкрософт акаунт предлага достъп до функционалности, като: възможност да се пренасят всички настройки, да се използва пространство за складиране на файлове в облака, да се работи с имейл, календар и контакти, както и свързване с широк кръг услуги. Връзката ви с облака работи на вашите Windows базирани компютри и Windows 7 телефони.    
  • Internet Explorer 10 Platform Preview 5. Най-добрият начин да работите с уеб пространството под Windows e Internet Explorer 10. Браузърът беше проектиран, за да създаде ново усещане за работа специално за Windows 8 устройства. Той предлага потребителски интерфейс, който е фокусиран повече около уеб пространството, отколкото около самия браузър. Бърз и плавен, Internet Explorer 10 предлага хардуерно ускорение за по-добра работа в интернет.
  • Преглед на новите хардуерни възможности. По време на събитието в Барселона Майкрософт показа също и как Windows 8 работи на различни нови x86- и ARM-базирани устройства.

Windows 8 Consumer Preview ще бъде наличен за тестване на английски, френски, немски, японски и китайски език.

За повече информация за Windows 8 и как да изтеглите Consumer Preview, моля, посетете:
http://windows.microsoft.com/en-US/windows-8/consumer-preview
http://windowsteamblog.com/

Още по темата