Институции Училища

Инвестиции над 500 млн.лв за подобряване на училищната среда

Стартират инвестиции за над половин милиард лева за подобряване на материалната база на училища и детски градини по Националния план за възстановяване и устойчивост. Това съобщи министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков. Той и кметът на Петрич Димитър Бръчков направиха символична първа копка, с която стартира проект за близо 4,3 млн. лева за обновяване и модернизиране на Четвърто ОУ „Христо Смирненски“ в града.

Проектът на община Петрич за енергийна ефективност и достъпна среда в училището включва цялостно реновиране на класни стаи и модернизиране на базата и е финансиран по НПВУ. Предвижда се модернизация и обновяване на физкултурния салон, изграждане на три спортни площадки, поставяне на външен асансьор, ремонт на покриви, полагане на външна топлоизолация, нови електрически и водни инсталации. Заложени са средства за ново обзавеждане и оборудване – ученически чинове, учителски бюра, интерактивни дъски и друг вид технологично оборудване и др.

В училището учат 558 ученици от I до VII клас. Има и една подготвителна група с 28 деца. С тях работят 58 педагогически специалисти и 8 души непедагогически персонал.

Източник: МОН