Учители

Връщат на работа провинилата се учителка

Учителката, която стана печално известна с поведението си в клас, повлияно от употреба на алкохол, вероятно ще бъде върната на работа в 130 училище или в друго, съобщи bTV.

В началото на седмицата Илияна Иванова, която преподава руски и немски във въпросното школо, се появи на работа солидно почерпена. Тя танцувала и пеела по време на час, а също така притеснявала колеги в техните часове.

След отвеждането й в Пето РПУ тя беше осъдена по бързата процедура, но след това предадена на прокуратурата, тъй като Софийския районен съд реши, че деянието й не е дребно хулиганство.

Тя бе уволнена от училището, но три дни след това се оказва, че има постъпило искане за връщането й на работа.

За това е настоявала пред инспектората председателят на Синдиката на българските учители Янка Такева. Отговорът, който е получила е бил, че Иванова ще бъде назначена със сигурност на работа. Достатъчно е учителката да желае да продължи кариерата си в системата на образованието.

Зад Иванова застанаха стотици нейни колеги и приятели, които бяха категорични, че лични проблеми стоят зад инцидента. Самата преподавателка досега не е коментирала случилото се. Според нейни близки, състоянието й не позволява да дава изявления.

Илияна Иванова е на 48 г. и сама отглежда трите си деца. Историята й трогна не само колегите й, но и много обикновени хора. Хиляди пък изявиха желание да й помогнат – материално и морално.