Учители

Ясни са победителите в конкурса “Учител-будител във виртуалното пространство“

Конкурсът „учител-будител във виртуалното пространство“ тази година искаше отново да привлече вниманието към виртуалния свят на младите хора, към допирните му точки с ежедневната и училищната реалност, към множеството въпроси, които Интернет поставя в процеса на израстване.

Организаторите искаха това да се случи по приятен и полезен както за учителите така и за учениците начин. Затова дадоха творческа свобода на учителите, които искат да се включат, в създаването и изпробването на казус по темата „Младият човек между реалното и виртуалното“.

Получените казуси и обратни връзки от проведените часове показаха, че са успели да вдъхновят учителите по различни предмети да изпробват техниката с една нова, но много интересна за учениците тема.

Всички получени кандидатури за участие имаха своите преимущества и иновативни страни и най-важното демонстрираха с какво голямо желание е подходено към експеримента.

Победителите в конкурса тази година са трима:

Голямата награда – мултифункционално устройство (принтер, копир, скенер) – печели Росица Висарионова, преподавател по математика в Професионална гимназия по дървообработване и строителство „Цар Иван Асен ІІ“, гр. Хасково

Втора награда – мултимедиен комплект за създаване на електронно съдържание – отива при Теодора Господинова, преподавател в 138 СОУ „Проф. Васил Златарски“, гр. София

Трета награда – комплект за аудиоконферентна връзка – Албена Цветкова, учител по ИКТ в СОУ „Иван Вазов“, гр. Вършец

Петима от участниците с най-добри разработки ще получат безплатни комплекти с материали на Центъра за безопасен Интернет и подаръци за своите ученици. Те могат да очакват известие по имейл с точните параметри на пратката.