Учители

Янка Такева: Учителите са обществено значими личности

„Всички страни в ЕС увеличават бюджетите си за здравеопазване“, отбеляза пред Агенция Фокус председателят на Синдиката на българските учители.

„Надяваме се, че в България политиците, журналистите, обществеността ще се сети да пожелае на учителя много кураж, да разбере, че учителят е обществено значима личност и съответно учителят да бъде подкрепян във всяко едно отношение”, каза още тя.

Синдикатът ще изпрати поздравителни адреси до учебните заведения и детските градини в България. Такева обясни, че ще бъдат поставени и цвете на Паметника на учителите в градинката на църквата „Свети Седмочисленици“.

Пожелавам на колегите здраве, кураж и разкрепостеност. Да бъдат широкоскроени хора, които да извоюват своя авторитет.

Янка Такева беше гост и в bTV, където бе поканена по тема за хомофобията и насилието в училищата. Тя е категорична, че учебните програми не трябва да бъдат ангажирани по въпроса със сексуалната ориентация, тъй като за нея се говори по няколко предмета.

„Насилието в класната стая е сериозен проблем, на който не се обръща достатъчно внимание. И все пак възпитанието се създава в семейството, подкрепя се в училището и се налага от обществото“, смята тя.