Мнения

Юрист: Трябва да си признаем, че отглеждаме келешчета

„Истинското насилие в училище и детските градини е насилието над учителите. Това, което българският учител извършва в положението, в което обществото го е поставило, е подвиг”. Така юристът проф. Атанас Семов коментира последните разгласени случаи на тормоз над деца от преподаватели и исканията на родители за видеонаблюдение в детски градини и училища.

„Ако сложим камери, ще бъдем доста изненадани от това, което ще научим за собствените си деца, защото – трябва да си признаем – ние отглеждаме келешчета. Работата на учителите с тях е драматично трудна”, допълни Семов пред Nova.

Според него монтирането на камери ще накара преподавателите да се чувстват преследвани като престъпници и ще отказва младите хора от тази професия.

От своя страна, един от участниците в протестите срещу насилието в детските градини – Мария Маринова, заяви, че посегателствата срещу деца не са единични случай. „Това е публична тайна, но за съжаление, няма как се докаже. А много сигнали прашасват в институциите”, каза Маринова.

Източник: nova.bg