Ученици

Шестокласнички от две училища влязоха в ръкопашна схватка

Уговорен бой между момичета се проведе пред бургаско училище. Грозният екшън се разигра късно след обяд в сряда след последния учебен час, а терен на сблъсъка стана площадката пред елитното ОУ „Васил Априлов“ в Бургас. Свидетели на боя станали родители, които пристигнали в този час, за да приберат децата си. Няколко майки забелязали в тъмното как две групи момичета влизат в ръкопашна схватка и веднага се намесили. Сблъсъкът започнал с шамари, ритници и скубане на коси. Една от майките се развикала за помощ, друга изтичала в школото, за да търси помощ от учителите. Подаден е бил и сигнал в полицията. Масовото меле било прекратено благодарение на бързата реакция на родителите и намесата на униформените, които пристигнали само след три минути.

Сериозно пострадали за щастие няма, но две от момичетата, участвали в спаринга получили синини под очите, разказаха очевидци. В боя са участвали група шестокласнички от ОУ „Васил Априлов“ и техни връстнички от ОУ „Княз Борис І“.

До схватката се стигнало след скандал и разменени обиди в социалната мрежа. Хлапачките се заяждали една с друга на тема външен вид, красота и облекло. Спорът се прехвърлил в  live chat, където двете съперници продължили да сипят грозни обиди една срещу друга и се „разбрали“ да се видят на живо. В сряда след часовете, група момичета от ОУ „Княз Борис І“ се изсипала в ОУ „Васил Априлов“ и причакали отпред „вражеския лагер“. За скандалната разправия е информиран регионалния инспекторат по образованието, както и родителите на шестокласничките.

„Действително е имало спречкване, но няма пострадали деца. Разговарях с учениците, поканила съм и родителите им. До инцидента се е стигнало след обиди в една от социалните мрежи. Подаден е сигнал на тел. 112 и полицията е пристигнала веднага, като само е записала имената на учениците“, коментира директорът на ОУ „Васил Априлов” Марияна Стефанова.

Свидетели на инцидента са станали и охранителите на училището. Те обаче не успели да спрат разпрата, защото точно когато двете групи се срещнали от училището излязла голяма група ученици, които препречели пътя на гардовете навън. 

Източник: monitor.bg