Училища

Чичо Кмет отряза мераци на ученици за “дървена ваканция“

258 ученици от горните класове на бургаски училища направиха неуспешен опит да се „скатаят“ от училище в мразовитите и снежни дни, изпращайки съобщения във фейсбук профила на кмета на града Димитър Николов. В тях те го молят да обяви последните дни за неучебни в Бургас.

Градоначалникът оцени високо и желанието им и креативността им и лично им отговори в страницата си.

„Благодаря на всичките 258 бургаски ученици от горните класове, които днес почти блокираха фейсбука ми с лични съобщения и искане за обявяване на дървена ваканция. Не мога да изчета всичко, защото нищо друго не трябва да работя. Но пък се натъкнах на изключително изобретателни попадения: съобщения в умолителна стихотворна форма, десетки уникални снимки с ушанки, уши, ледени висулки, пингвини, фризери, бели мечки, шушони, снежни лавини и човеци (усмивка)

Благодаря за милите обръщения – Миташки, брат, скъпи чичо -имаш ли сърце, Митак, човек, началник, адаш, Бург, чичо кмет и т.н. (усмивка)

И въпреки че съм впечатлен от вашата организация, няма как, разберете. Говорих с Инспектората, с РИОКОЗ, с част от директорите – няма как. Освен това ми писаха и родители, които са против. Пътищата са достъпни, замерванията в училищата показват температури в нормите. Разбирам, че в края на срока сте залети от контролни. Студено е, но трябва да ходите на училище. Вярвам във вас. Благодаря, че ме разсмяхте с изобретателност.

Поздрави: Чичо Кмет