Чичо Кмет отряза мераци на ученици за ”дървена ваканция”

Чичо Кмет отряза мераци на ученици за ”дървена ваканция”

258 ученици от горните класове на бургаски училища направиха неуспешен опит да се “скатаят” от училище в мразовитите и снежни дни, изпращайки съобщения във фейсбук профила на кмета на града Димитър Николов. В тях те го молят да обяви последните дни за неучебни в Бургас.

Градоначалникът оцени високо и желанието им и креативността им и лично им отговори в страницата си.

“Благодаря на всичките 258 бургаски ученици от горните класове, които днес почти блокираха фейсбука ми с лични съобщения и искане за обявяване на дървена ваканция. Не мога да изчета всичко, защото нищо друго не трябва да работя. Но пък се натъкнах на изключително изобретателни попадения: съобщения в умолителна стихотворна форма, десетки уникални снимки с ушанки, уши, ледени висулки, пингвини, фризери, бели мечки, шушони, снежни лавини и човеци (усмивка)

Благодаря за милите обръщения – Миташки, брат, скъпи чичо -имаш ли сърце, Митак, човек, началник, адаш, Бург, чичо кмет и т.н. (усмивка)

И въпреки че съм впечатлен от вашата организация, няма как, разберете. Говорих с Инспектората, с РИОКОЗ, с част от директорите – няма как. Освен това ми писаха и родители, които са против. Пътищата са достъпни, замерванията в училищата показват температури в нормите. Разбирам, че в края на срока сте залети от контролни. Студено е, но трябва да ходите на училище. Вярвам във вас. Благодаря, че ме разсмяхте с изобретателност.

Поздрави: Чичо Кмет

Коментари във Facebook