Ученици

Четвърто национално състезание по правопис на английски език Spelling Be

Четвъртото национално състезание по правопис на английски език Spelling Bee ще се проведе през пролетта на 2014 г. Третото състезание през миналата учебна година привлече рекорден брой участници – повече от 5500 ученици от 236 училища в България!

Spelling Bee е състезание, при което състезателите “спелуват”, т.е. произнасят думи на английски език буква по буква. Подготовката и участието в състезанието стимулира интереса на учениците към английския език, помага им да подобрят правописа и да обогатят речниковия си запас от английски думи, изгражда умения за състезателност и постоянство и дава възможност за допълнителна изява. Учителите получават допълнителни материали и идеи за разнообразяване на преподаването на английска лексика и граматика в средния курс на обучение.

Състезанието е насочено към ученици до 7 клас, на възраст до 14 години, от всички общински и държавни училища в страната. Състезанието се провежда в три етапа: училищен, регионален и национален. Участниците и победителите във всеки етап получават сертификати и други награди, а за финалистите ще бъде организиран едноседмичен летен езиков лагер.

Spelling Bee 2014 се организира от Корпус за образование и развитие – КОРПлюС  в партньорство с фондация „Америка за България”.  Състезанието се подкрепя от Министерството на образованието и науката.

За повече информация: www.spellingbee-bg.com, на тел. 02/4237393 или 0884109088.

Регистрацията ще започне на 28 октомври 2013 до запълване на местата. Регистриралите се училища ще заплатят еднократно 25 лева такса участие за училище.

За регистрация натисни тук.

Приложения:
1.    Правила на състезанието можете да изтеглите ТУК.
2.    Информация за учителите можете да изтеглите ТУК.

Допълнителна информация:
Четвъртото състезание по творческо писане на английски език ще се проведе през м. февруари 2014 г. Повече информация можете да намерите ТУК.