Учители

Четвърти национален литературен конкурс за учители 2012

За четвърта поредна година издателска къща „Анубис“ и издателство „Булвест 2000“ обявяват Конкурс за учители творци, в който могат да участват действащи преподаватели и директори на училища и детски градини от цялата страна.

Официални партньори на конкурса отново ще са Синдикатът на българските учители, в. „Учителско дело“, в. „Аз Буки“ и в. „Сега“. Тази година „Литературен вестник“ и мрежата на учителите новатори teacher.bg също ще подкрепят инициативата, а журито в състав Бойко Ламбовски, проф. Боян Биолчев и проф. Валери Стефанов ще присъди три специални награди в категориите разказ, есе и поезия. Наградите ще бъдат по избор: почивка за двама в България или електронен четец.

Най-добрите произведения периодично ще бъдат публикувани от нашите медийни партньори, а след приключването на конкурса предстои издаването им в общ сборник.

Правила за участие:

  • Всеки учител има право да участва с до три произведения -стихотворения, кратки разкази или есета (до 5000 знака).
  • Не се допускат за участие произведения, които са били публикувани в печатни или електронни издания и/или са участвали в този, или други конкурси.
  • Изпращаните творби следва да бъдат придружени от кратка информация за автора, включваща: трите имена, училище/детска градина, преподаван предмет, точен адрес, телефон и имейл за връзка.
  • Крайният срок за изпращане на материалите е 24 август 2012 г. включително. Резултатите ще бъдат обявени в началото на октомври 2012 г., а награждаването ще се състои в навечерието на Деня на народните будители.
  • Творби, които не отговарят на посочените изисквания, няма да бъдат разглеждани от журито.

Моля изпращайте материалите само по електронен път на адрес:
zakonkursa@anubis-bulvest.com