Ученици

Четат присъда на десетокласник пред съучениците му

Десетокласник от Пловдив, който е с влязла в сила условна присъда от 2 г. и четири месеца ще бъде принуден да изслуша документа от съда заедно със съучениците си от Професионалната гимназия по дървообработване „Христо Ботев“.

Решението за това е на Окръжния съд в Пловдив.

Провинението на Васил Димитров е, че в продължение на седем месеца е преследвал осмокласника Стефан Светославов и го е принудил да му даде златни бижута на стойност почти 50 000 лв.

Първоначално Васил поискал 40 стотинки назаем, но като видял по-едри банкноти в портмонето на малкия, му взел 5 лева. Тормозът продължил няколко дни, а след това агресорът станал все по-настоятелен и смел.

Стефан изнасял от дома си бижута и други ценности, които десетокласникът след това продавал на безценица.

На 8 март м.г. майката на изнудваното момче решила да си сложи пръстен за празника и открила липсата на семейното злато, пише „24 часа“.

От Съдебната палата в Пловдив уточниха, че Димитров е признал вината си и делото е минало по съкратената процедура. По тази причина му е определено по-леко наказание.

„Това е прецедент в историята на нашата гимназия“, заяви директорът инж. Костадинов, който научил от медиите за решението на съда. В момента Васил е в самостоятелна форма на обучение и училището няма как да го контролира.