Учители

Честит 24 май, учители! Благодарим ви!

Честит 24 май, скъпи учители, ученици и просветители! На този светъл празник на славянската писменост и култура българите се прекланят пред борбения дух и постоянство на родните учители! Именно учителите чертаят пътя на страната и народа ни напред, чрез просвета, изкуство и наука, именно те издигат знанието като висша ценност, въпреки всички пречки за това.

Този ден не е просто поредният официален празник, а денят, в който българският народ, под величествените звуци на „Върви, народе възродени!“, се прекланя пред гордата фигура на Учителя.

Делото на Светите братя Кирил и Методий е най-яркото свидетелство за жаждата на българина за просвета и наука, за народно самоопределение и култура, непреходен символ на националното ни достойнство, традиции, гордост и духовност. През многовековната история на нашата държава училището винаги е било символ и стожер на националната ни идентичност, гаранция за успеха и бъдещето на България.

Поклон и благодарност към всички български учители, у нас и в чужбина, които носят българския дух и предават на българчетата любовта към българското слово, писменост и реч, богатството си в силата на родния български език! Честит празник на всички български ученици, които, независимо къде се намират – в България или зад границите й, с всяко свое влизане в класната стая продължават святото хилядолетно дело на първоучителите Кирил и Методий, като творят бъдещето на страната ни.

Честит празник, просветители! Благодарим ви за професионализма и вдъхновението! Запазете светлината в очите и сърцата си!

Източник: teacher.bg