Училища

Частно училище се забърка в сексскандал

Престижното нюйоркско частно училище „Хорас Ман“ беше замесено в сексскандал, след като стана ясно, че преподаватели от учебното заведение за злоупотребявали сексуално с негови възпитаници.

Няколко бвши ученици разказаха шокиращи истории от преди двайсетина години, които бяха публикувани в сайта на „Ню Йорк таймс мегазин“.

В тях се обвиняват най-малко трима, вече покойни учители. Авторът, който също е учил в училището, също споделя лични впечатления.

Трима ученици твърдят, че са били сексуално насилвани от помощник треньор по футбол, който впоследствие е бил уволнен, след като ученик се оплакал. Подозрения за сексуално посегателство има и по отношение на други двама учители – треньор по плуване, който бил принуден от училището да подаде оставка, и музикант.

Настоящото ръководство на школото отказва коментар по темата, но не скрива притесненията си от твърденията. Те са определени като „много обезпокоителни и изключително ужасяващи“.

Желаещите да учат в „Хорас Ман“ трябва да платят по $ 39 000 годишно, а списъкът на популярни и известни негови възпитаници е просто безкраен.

През миналия ноевмври в престижния университет Пенсилвания стейт гръмна подобен скандал. Там беше уволнен легендарния треньор по американски футбол Джо Патерно след обвинението, че неговият помощник Джери Сандуски бе обвинен в сексуален тормоз над млади футболисти, продължил с години. Самият Патерно видя вина в себе си, че не е забелязал поведението на помощника си.

Още по темата