Учители

Частни учители агитират ученици с подаръци

Масово частни учители агитират родители да запишат децата си на курсове по английски. Практиката вече действа в няколко учебни заведения в Кюстендил, като не малко са тези, които поддават.

По време на родителските срещи тези преподаватели обикалят и предлагат различни цени за частните уроци. „На дечицата в предучилищна възраст уроците за цяла учебна година излизат около 70 лв. Ако не запишеш детето си обаче, то остава извън т.нар. група, което не е никак приятно. Едва ли за един час седмично най-малките могат да научат нещо. Та те още не знаят българските букви. Въпреки това ги агитират с различни подаръци“, обяснява млада майка.

Масова практика е частните учители да обикалят по време на родителски и да привличат колкото се може повече хора. „При нас ни оставиха визитки и започнаха да обясняват колко е важно да си запишем децата при тях. По-заможните имат финанси и го правят. Но курса там започва от 150 лв. на месец. Не всеки може да си го позволи. Това е чисто изнудване“, гневи се родител на третокласник.

За никой не е тайна, че масово децата в училище получават минимални знания по чужд език. Ако детето не бъде записано на частни уроци изостава и това рефлектира върху успеха му, твърдят още недоволни родители.

Източник: monitor.bg