Училища

Частните училища се състезават в тенис турнир

На 9 и 10 май на кортовете на Спротен комплекс ДЕМА в ж.к. „Младост“ се провежда третият турнир по тенис на частните училища. В него вземат участие над 60 деца.

Със свои представители се включиха: „Образователни технологии“, ПЧМГ, „Дрита“, ЧСОУ „Галина Уланова“, „Веда“, „Меридиан 22“, ЧСОУ „Н.Рьорих“, „Джани Родари“, ЧЕГ „А.Златарски“, „Ерих Кестнер“, Американски колеж. За първи път видяхме и състезатели от ЧФрУ „Шарл Перо“ във Варна.

Всяка година броят на участниците е по-голям. Освен това и игрите са и на по-високо равнище. Това означава, че повече деца започват да тренират активно. Много от тях виждаме и в официалните ранг-листи на БФТ. С най-голям брой състезатели – 18 – се представя Американският колеж.

Турнирът се провежда във формат от един сет. През първия ден в групата момичета до 14г. първа е Дарина Великова от ПЧМГ, която победи на финал Марта Златкова („Дрита“). Трета е Натали Костадинова („Ерих Кестнер“).

Най-малките – от първи и втори клас играха в обща група момчета и момичета. Шампионка е Александрина Габровска („Джани Родари“). Втори е Максим Тафров (ЧСОУ „Г.Уланова“). При най-големите, 11-12 клас състезателят на СК ДЕМА и Американски колеж Богдан Ризов се класира на полуфинал, където загуби от Венци Иванов (Дрита) в два сета. А Микаела Константинова, също състезателка на СК ДЕМА, която в този турнир играе от „Меридиан 22“ ще срещне на финал Кристина Капитанова от Американския колеж.

Утре ще се играят останалите финали.