Частните уроци за седмикласниците скочиха двойно

Частните уроци за седмикласниците скочиха двойно

Частните уроци за седмокласниците, месеци преди провеждането на т.нар. “малки матури”, поскъпнаха почти двойно.

Цените за подготовка за влизане в елитните училища са скочили от 20 до 100 процента според качеството и нивото на преподавателите. Така подготовката на един седмокласник за изпитите излиза на родителите над 2800 лева, пише “Труд”.

В София 60 минути подготовка по математика или български език достига до 50 лева за 1 астрономичен час. Докато миналата учебна година за 60 минути индивидуална подготовка във Варна имаше оферти за 10 лв., сега най-евтините уроци по български език и математика са по 15 лв., а повечето преподаватели вземат по 20 лв.

Частните уроци за малките матури в Пловдив варират между 20 и лв. на час, както за български език, така и за математика, а в Бургас цената сега е закована на 40 лева. Само до миналата година уроци се даваха за 25 лева на час.

Малко по-евтин вариант за извънкласна подготовка са курсовете, организирани от различни школи. Цените варират от 110 до 200 лв. месечно, а по разбивка урокът в група излиза между 13 и 20 лв. В част от школите срещу таксата се дава и достъп до база от онлайн тестове за допълнителна подготовка. Прилагат се и съвременни методи за обучение като разработени теми по литература, които се изпращат по електронна поща срещу заплатена такса средно от около 50 лева. Организират се и групови подготвителни курсове, които продължават през цялата година, а таксата е около 200 лева на ученик.

Източник: dnes.dir.bg

Коментари във Facebook