Училища

Частната детска градина в Перник ще бъде дарена на общината

Общинската съветничка от ГЕРБ Румяна Гьорева, която се оказа собственик на частна детска градина в Перник, ще я дари на общината. Това се случва след репортаж на bTV за скандално решение на Общинския съвет в града. Решението е в полза на фирма на председателя на групата на ГЕРБ в общинския съвет Гьорева. Тя взима под наем половината сграда на детска градина в кв. „Могиличе“, прави ремонт и до рушащата се общинска градина изниква красива частна детска градина.

Това предизвика напрежение сред родителите в пернишкия квартал. Майки питат как ще обяснят на децата си, че няма да посещават шарената и добре изглеждаща градина.

Пред bTV Румяна Гьорева обяви, че не вижда нищо нередно. „Не виждам конфликт на интереси. Излизам с името и с лицето си. Тази сграда или поне половината от нея пустее от години. И аз мисля, че това е една инвестиция, която е полезна за общината. Ще бъде полезна и за децата“, обяви съветничката. С прессъобщение от ГЕРБ вечерта беше обявено, че Гьорева ще дари безвъзмездно на общината ремонтираната детска градина.

„Като човек с достойнство, който дълбоко уважава политическата сила, която подкрепя, не бих си позволила с това мое действие да уронвам престижа й. Декларирам, че незабавно започвам действия по искане за прекратяване на договора и оформянето на документите за дарение“, казва съветничката.

Източник: btvnovinite.bg