Учители

Цял клас заедно с учителката се премести заради директорка

Начални учители в столичното 4 ОУ „Проф. Джон Атанасов“ са готови да се преместят в съседни школа, а според КТ „Подкрепа“ причина за това е стресовата обстановка на работа, породена от директорката на школото.

За напрегнатата ситуация в училището се разбра в средата на май. Шипкалиева е била уволнена пред четири години, но съдът я е върнал на работа.

Вече има случай на преместен учител заедно с целия клас в съседното 68 „Акад. Никола Обрешков“.

На 26 май след съдебно решение Галина Шипкалиева е възстановена на длъжност. Срещу връщането й са събрани 500 подписа на родители. Междувременно над 50 учители и служители от началното школо са подписали две писма в подкрепа на бившия му директор Таня Борисова.

Училищното настоятелство подавало редица жалби за допуснати нарушения от страна на върнатата на работа директорка до регионалния инспекторат по образование. Избягалата вече учителка също е подала две жалби до просветното министерство и регионалния просветен инспекторат през юли.

„Тревожният факт, че учители и класове искат да избягат от училището заради директорката, налага и бързи, адекватни мерки“, смятат от синдиката.

Още по темата