Ученици

Цял клас в Самоков скочи срещу агресивен съученик

Пореден случай на агресия в училище. Този път от град Самоков. Родители на второкласници се вдигат на бунт срещу агресивно дете в класа. Оплакванията им са за системен тормоз – децата им са удряни блъскани от проблемно дете.

Училището е „Станислав Доспевски“ в град Самоков. Всичко това се случва във втори клас от февруари. За двата месеца, в които детето, от което се оплакват родителите, е преместено в класа.  Преместено от друго училище, отново заради проявена агресия.  Видеозапис показва конкретния случай. На него се вижда как две деца се дърпат на стълбите в коридора, след това едното замахва с юмрук към другото дете.

Според директора на училището Камелия Асенова, детето е било предизвикано. „Да, удря го, но не мога да видя, къде точно го удря, дали в челюстта, дали по главата, но се вижда че има замахване. Този запис е иззет от РУ Самоков. е си провеждат разследването. Да, наистина има удар от детето, което го обвиняват, но има и провокация от друго дете”, обяснява Камелия Асенова, директор на училището, пред Нова телевизия.

Проблемното дете чете трудно и изостава от останалите деца във втори клас. Класната ръководителка на децата Антоанета Механджийска признава, че проблем с момчето има. Но детето не може да бъде преместено, защото по закон ако родителят не пожелае да премести детето си със заявление, директорът няма право да го направи.

Последният случай на агресия е от миналия петък. Този път жертвата е момиче в класа. А докато законът не се промени, единствено родителите ще имат право да избират къде да учат децата им. A потърпевши ще бъдат децата и от двете страни на юмрука.

Източник: nova.bg