Институции

Центърът за безопасен интернет ще изнесе уъркшоп за дигитални права на CATS

Националният център за безопасен интернет ще изнесе четиридневен уъркшоп за правата на децата в дигиталната ера в рамките на най-голямата конференция за детско участие в Европа CATS (Children as Actors in Transforming Society – Ролята на децата за промяна в обществото), която ще се проведе от 25 до 31 юли в Ко, Швейцария.

Уъркшопът е разработен от експертите на Центъра в партньорство с членовете на младежкия панел. В самата конференция ще вземат участие Евелина Лафчийска, експерт от Центъра, както и Анна Братоева, ученичка от 2 АЕГ „Томас Джеферсън“, която беше избрана да представи младежкия панел на Центъра и да води уъркшопа заедно с Евелина. Анна има значителен принос към кампанията #облечисебе и конференцията за бъдещето на интернет „Какво да и какво не за няколко лайка повече“. Тя е автор и на идеята за провеждане на дебат „За и против да си качиш секси селфи“.

CATS се провежда за четвърти път тази година и цели чрез партньорство между организации от различни държави да осигури пълноправно включване на децата и младите хора във всички решения, които ги засягат. През 2015 година 301 деца и възрастни от над 35 държави взеха участие в конференцията. Центърът за безопасен интернет беше представен от Лили Славова и Борислава Динева, които тази година са част от организационния комитет на събитието.

Конференцията се организира от Initiatives for Change, Eurochild, Universal Education Foundation, Learning for Wellbeing and Child to Child.

Източник: safenet.bg