Ученици

Царево излезе на протест заради агресивен ученик, набил учителка

Учители и родители на деца от СУ „Н. Й. Вапцаров“ в Царево се събраха на протест пред сградата на училището. Повод за тяхното недоволство е скандалният случай отпреди десетина дни, в който агресивен петокласник от ромски произход удари шамар на учителка в час по български език.

Преподавателката Калина Коева, която е пенсионер, е замествала свой колега за 4-5 дни. Тя сподели пред Нова телевизия, че с нищо не е предизвикала нападението. „Детето се държеше недисциплинирано. Помолих го да напусне класната стая. Охраната го изведе. След малко се върна, удари ме и избяга. Предприех действия според правилника на училището. Не го познавам, защото замествах няколко дни. Обожавам своите ученици и едва ли бих си позволила да провокирам някого“, споделя учителката.

Класният ръководител Катя Панайотова пък каза, че петокласникът Николай Борисов е проблемно дете.

„Той има 180 неоснователни отсъствия и почти ежедневни лоши прояви към  съучениците си и към колегите в час. Те се изразяват в побои, в психически тормоз, обиди, лошо отношение. Често съм викана в часове, за да му правя забележки и да въдворявам ред. Наложени са му три сериозни санкции, но промяна няма. С родителите му сме разговаряли многократно“, добавя Панайотова.

„Ние не протестираме, а искаме да работим спокойно. Нека учениците разберат, че работим за тях, а не против тях!“, каза друга учителка.

„Дъщеря ми е тормозена, опипвана, обарвана. Той е агресивен“, каза майка на петокласничка. „Искаме децата ни да бъдат спокойни и да няма такива като него, които да ги притесняват“, добавя друга жена. Искаме да се върне дисциплината, настояват родители.

Междувременно стана ясно, че Педагогическият съвет е взел решение Николай Борисов да бъде изключен от училището.

Източник: desant.net