Ученици

Хулиган налетя да бие учител

Ученик от Септември се е нахвърлил с юмруци срещу свой учител, като е гарнирал боя с цветисти ругатни и обиди. Случката се е разиграла тази сряда, минути след приключване на часовете.

17-годишният Румен Х. от средното училище „Христо Смирненски“ е започнал да обижда преподавателя Светослав Цветанов. Още щом го видял, тийнейджърът го е „бомбардирал“ със „смотан очилатко“, „нещастник“ и популярния жаргон за хората с по-различна сексуална ориентация.

Думите се оказали заразителни за компанията, която е започнала да се присмива. Цветков е поискал обяснение, след което е получил множество удари. Ситуацията е овладяна от притекли се на помощ учители. Дежурната учителка и друга преподавателка обаче също си навлекли гнева на самозабравилия се хулиган.

В крайна сметка след намесата на помощник директора ученикът е озаптен. Дошлият по-късно екип на полицията го е прибрал да укроти темперамента си в местното РПУ.

С цялата си наглост Румен обяснил, че учителят първи му налетял, но версията му пропаднала след разпит на свидетели.

След инцидента става ясно, че побойникът не за първи път изправя косите на учители и съученици. Държал се е непристойно с преподавателите, а освен това не е проявявал никакъв интерес към учебниите занятия.

Той ще бъде изключен от школото и преместен в друго училище.