Ученици

Хит сред учениците – апликация решава домашното

Умни програми решават домашното и изкарват шестица на изпитите. Броени дни преди първия учебен ден онлайн магазините за мобилни приложения гъмжат от пищови за учениците, пише „Телеграф“.

Най-големият хит сред децата е апликация, която показва верните отговори на всяка математическа задача. След като я инсталират на телефона, участниците само трябва да снимат уравнението, а малкият калкулатор им показва решението и верния отговор. Апликацията работи с основни аритметични действия, десетични и обикновени дроби.

За последните няколко дни хиляди деца са изтеглили програмата.

„Това е най-готиното приложение на света. Нека благодарим на хората, които ни решиха домашните“, гласи един от десетките коментари. Въпреки, че екипът зад приложението твърди, че то трябва да се използва единствено като помощ по време на учение, на практика апликацията е способна да реши всеки тест по алгебра само за няколко минути.

Друга програма пък е предназначена конкретно за геометрични задачи. На същия принцип работят и приложения, които показват отговори на уравнения по физика и химия. Част от тях дори са със защита срещу учителите. В случай, че преподавателят наближи, ученикът може да заключи телефона, на който автоматично да се показва само час и дата.

Десетки програми пък предлагат пищови за изпитите. Така например има приложения, които включват таблицата за умножение, различни формули и определения. Други пък са разработени като помагала. За зрелостниците, например има апликация за матурата по български език и литература. В нея могат да бъдат намерени всички автори, техните произведения, анализи към тях, заедно с тестове за упражнение. Повечето подобни приложения са безплатни, но има и такива, които се купуват срещу 2-5 лв. Освен това съществуват и редица програми, които помагат за организацията на учениците, които им напомнят учебната програма по часове или алармират, че е време да напишат домашното си.

Източник: novini.bg