Мнения

Химикалка слага край на грешките при писане (видео)

Добри новини за хората, които имат проблем с правописа идват от Германия, пише таблоидът Daily Mail. Там в момента разработват високотехнологична писалка, която вибрира при допускане на грешки при писане.

Продуктът се нарича Lernstift и е дело на фирма фирма със същото име. Прототипът има вграден автоматичен електронен коректор, който я кара да вибрира всеки път, когато е допусната правописна или граматична грешка.

Най-ценното при новата разработка е, че тя улавя грешките в момента, който се изписват думите. Разбира се писалката е предимно за деца, но би могла да спести и много срам на възрастните.

Потребителите могат да включат хай-тек изделието в два режима – калиграфия и правопис. При първия писалката улавя грешки при изписването и четливостта. При втория – неправилна граматика и правопис. Сензори в нея следят формирането на буквите и сигнализират за допуснати грешки.

Изобретателите на писалката Фалк и Манди Волски се надяват да съберат средства чрез дарения през февруари, за да пуснат в производство новото си творение.

Вижте видео с демонстрация на химикалката