Ученици

Хиляди Рождественски пъзела за български деца в страната и чужбина

Хиляди деца в страната и в българските училища в чужбина получиха Рождественски подарък в навечерието на Коледа. Подаръкът включва разказ на Христовото Рождество, икона на празника и 3Д пъзел украса за елха. Той е подготвен от екипа на Двери и издаден с финансовата подкрепа на Западно- и Средноевропейския митрополит Антоний.

Рождественският пъзел излиза за втора година, но сега за първи път той достига да учениците в българските училища в Централна и Западна Европа, като в Румъния и Молдова.

Заедно с Коледния подарък до българските ученици в Западна Европа митрополит Антоний изпрати и Рождественско послание за светли и благословени празници. „В дните до раждането по плът на Богомладенеца нека всички  да  се подготвим и Му пренесем дарове  от добри дела, грижа и любов към ближните. Обединени от духа на добротворството, независимо в коя част на Европа и света се намираме, всички ние с истинска и чиста радост ще посрещнем светлата и свята нощ на Христовото Рождество“, пише владиката.

„Да се стремим да бъдем добър пример за нашите деца и да възпитаме у тях любов към родината и Църквата, да ценят това, с което Бог прещедро ни е обдарил“, се казва в посланието на митрополит Антоний, отправено също така и към учители и родителите на българските ученици.

Рождественският пъзел донесе много радост както на учениците в общообразователните училища у нас, така и на възпитаниците на неделните прицърковни школи. В много български домове чрез най-малките членове на семейството беше донесен разказът за Рождество Христово и икона на събитието. На много коледни елхи се появи нова украса с образа на Божията майка и Богомладенеца Христос.

Източник: dveri.bg