Училища

Харвард най-добър за пета поредна година според THE

Харвардският университет за пета поредна година оглави класацията на най-престижните висши учебни заведени в света, изготвена от британското издание „Таймс хайър едюкейшън“ (THE), предаде агенция ТАСС.

 Тройката се допълва от британските висши учебни заведения в Кеймбридж и Оксфорд, които се изкачиха с четири позиции в сравнение с миналата година.

Останалите седем места в десятката са отредени на американски университети. Това са Масачузетския технологичен институт (МИТ), Станфордският университет, Калифорнийският университет в Бъркли, Принстънският университет, Йейлският университет, Калифорнийският технологичен институт (КАЛТЕК) и Колумбийският университет.

И тази година в първите места на класацията фигурират едва 5 университета извън САЩ или Обединеното кралство. От тях европейски са само два. Става дума за Токийския университет (12), Швейцарския висш технологичен институт (15), Университетът в Торонто (16), Националния университет в Сингапур (24) и за Московския държавен университет „Ломоносов“ (25).

И тази година доминацията на американските висши учебни заведения е очевидна. От стоте най-престижни университета в света, 43 са на територията на САЩ. В допитването за съставянето на класацията са участвали 10 500 професори от 142 страни.

Виж пълното подреждане

Източник: fbr.bg