Учители

Хаос на националното изпитване по математика

За хаос по време на националното оценяване по математика за зрелостниците, информира в днешния си брой всекидневникът „Монитор“. Объркването е свързвано с това дали учениците трябва да пишат имената под работите си.

Както и teacher.bg писа преди теста, изпитването е анонимно и резултатите от него ще бъдат използвани само за анализи и последващи мерки за усъвършенстване на действащите в момента учебни програми по математика.

Според официалната информация от МОН, ако ученикът желае да научи резултатите от представянето си, той ще може да направи това чрез специален номер, който ще попълни преди започване на изследването.

Вестникът разкрива за случаи в софийски училища в които ученици са се оплаквали, че учителите им казали да не си пишат имената на листата, а други се жалвали от точно обратното.

„В една от класните стаи на 32-ро СОУ е имало деца, които са искали да си напишат номера, за да научат резултата. Квесторите обаче им казали, че изпитите са анонимни“, разказа шефката на столичния просветен инспекторат Ваня Кастрева.

Междувременно други зрелостници се оплакали, че не искали да си пишат имената, а учителите им казали, че това било задължително. Оказало се, че квесторите просто не са изчели внимателно инструкциите за провеждане на пробния изпит.