Футболната гордост на Стара Загора отива на училище

Футболната гордост на Стара Загора отива на училище

Още един футболен отбор ще се постарае да направи първия учебен ден незабравим за първолаците. След инициативата на Миньор Перник и клубът от Стара Загора Берое реши да зарадва децата, прекрачващи за първи път прага на родното училище.

Днес в 21 старозагорски училища ръководството на “зелените” ще раздаде тетрадки и химикалки с емблемата на футболния клуб. Заедно с необходимите пособия за учебния процес, развълнуваните малчугани ще получат и голяма снимка на любимците си.

Тетрадки ще има и за по-големите, уточнява сайтът beroe.eu. Самите състезатели също ще са част от празника. Те ще бъдат разпръснати в 14 училища, където ще чуят първия школски звънец за новата учебна година.

Точно в 9:00 часа пред учениците на НУ “Д.Благоев” ще застане полузащитникът Георги Божанов. На новото попълнение Емил Ангелов ще се падне честа да бъде във Второ ОУ, а младата надежда Иван Горанов ще поздрави децата от Четвърто ОУ. Защитникът Веселин Пенев ще бъде във Пето ОУ, а учениците от Девето ОУ ще имат възможност да видят от близо нападателят Рангел Абушев. При възпитаниците на Дванайсето ОУ ще бъде Янко Вълканов, а в Тринайсето ОУ ще има двама играчи – Милен Танев и Здравко Илиев. Атанас Чипилов ще участва в тържеството на Единайсето ОУ, докато Петър Костадинов ще чуе първия звънец в ОУ “Георги Райчев”. В СОУ “Железник” ще бъде Мирослав Енчев, в СОУ “Васил Левски” – Атанас Янев, а учениците от СОУ “Иван Вазов” ще се радват на Виктор Софрониев. Бранителят Ваня Джаферович ще открие годината в СОУ “Максим Горки”, а колегите му Стефан Велев и Мирослав Радев ще бъдат в СОУ “Христо Смирненски”. Всички играчи се надяват тези срещи да не бъдат последни и да се повторят само два дни по-късно, но вече на стадиона, когато ще бъде мачът срещу ЦСКА.

Ръководството и треньорите на Берое също поздравяват учениците с откриването на учебната година и им пожелават на добър час по пътеките на знанието.

Още по темата

Коментари във Facebook