Училища

Футболната гордост на Стара Загора отива на училище

Още един футболен отбор ще се постарае да направи първия учебен ден незабравим за първолаците. След инициативата на Миньор Перник и клубът от Стара Загора Берое реши да зарадва децата, прекрачващи за първи път прага на родното училище.

Днес в 21 старозагорски училища ръководството на „зелените“ ще раздаде тетрадки и химикалки с емблемата на футболния клуб. Заедно с необходимите пособия за учебния процес, развълнуваните малчугани ще получат и голяма снимка на любимците си.

Тетрадки ще има и за по-големите, уточнява сайтът beroe.eu. Самите състезатели също ще са част от празника. Те ще бъдат разпръснати в 14 училища, където ще чуят първия школски звънец за новата учебна година.

Точно в 9:00 часа пред учениците на НУ „Д.Благоев“ ще застане полузащитникът Георги Божанов. На новото попълнение Емил Ангелов ще се падне честа да бъде във Второ ОУ, а младата надежда Иван Горанов ще поздрави децата от Четвърто ОУ. Защитникът Веселин Пенев ще бъде във Пето ОУ, а учениците от Девето ОУ ще имат възможност да видят от близо нападателят Рангел Абушев. При възпитаниците на Дванайсето ОУ ще бъде Янко Вълканов, а в Тринайсето ОУ ще има двама играчи – Милен Танев и Здравко Илиев. Атанас Чипилов ще участва в тържеството на Единайсето ОУ, докато Петър Костадинов ще чуе първия звънец в ОУ „Георги Райчев“. В СОУ „Железник“ ще бъде Мирослав Енчев, в СОУ „Васил Левски“ – Атанас Янев, а учениците от СОУ „Иван Вазов“ ще се радват на Виктор Софрониев. Бранителят Ваня Джаферович ще открие годината в СОУ „Максим Горки“, а колегите му Стефан Велев и Мирослав Радев ще бъдат в СОУ „Христо Смирненски“. Всички играчи се надяват тези срещи да не бъдат последни и да се повторят само два дни по-късно, но вече на стадиона, когато ще бъде мачът срещу ЦСКА.

Ръководството и треньорите на Берое също поздравяват учениците с откриването на учебната година и им пожелават на добър час по пътеките на знанието.

Още по темата