Мнения

Футболен отбор се включи в Голямото нощно четене

Целият футболен отбор на Берое Стара Загора, заедно с треньорския екип се включи в Националния поход на книгата и Маратона на четенето по случай Световния ден на книгата и авторското право.

„Голямото нощно четене“ бе в старозагорската книжарница „Приятели“ сред много привърженици на отбора и любители на писаното слово, съобщава официалният сайт на клуба beroe.bg.

В началото две от звездите на тима показаха и футболните си умения с дрибъл между книгите, а за да покажат, че те не са препятствие за тях и жонглираха с топка в крака и книга в ръка.

Други пък се впуснаха в далеч по-сериозно предизвикателство и познаха откъси от „Под игото“, „Патиланци“, „Пипи дългото чорапче“ и „Дон Кихот“.

Френският състезател Игор Джоман пък с удоволствие почете на гостите на френски.

Преди и след цялото участие играчите раздадоха автографи и призоваха всички да ги подкрепят и на стадионите в България и четат повече литература.

Цялото участие на клуба в кампанията цели да насърчи четенето сред подрастващите, да създаде интерес у тях към книгите, да привлече вниманието им с примера на техните идоли.