Училища

Футболен клуб дари училище

Основно училище “Отец Паисий” в Русе получи дарение от футболни топки от бъдещия шампион на Североизточната В група Дунав днес.

Лично старши треньорът Веселин Великов и част от основните футболисти на отбора се срещнаха с 5-класниците от учебното заведение и техните преподаватели. Оказа се, че интересът към спорта там е доста голям, а по футбола са се запалили и немалко момичета.

Днес те научиха някои тънкости за “пипането” на топката както и други ценни съвети за играта от играчи на “драконите”.

“Бъдещето на спорта е именно в малките деца. С удоволствие дойдохме тук да се срещнем с тях. Виждам, че са доста ентусиазирани. Аз самият съм започнал да играя от същите цементови площадки, като в двора на това училище и се надявам да сме ги запалили още повече за спорта”, сподели Димов.

“Това е страхотна инициатива. Децата са много щастливи. Ние също, защото футболните топки тук се износват много бързо. Това, че треньорът и футболистите дойдоха на място, подариха ни тези топки, запознаха се с децата, е голям стимул и за учениците, да се замислят по-често за спорта”, коментира учителката по “Физическо възпитание и спорт” в училището Деяна Владова.

Петокласникът Кристиян сподели също, че е много радостен от възможността да се срещне с част от любимите си футболисти на Дунав.

“Аз самият тренирам в школата на отбора и се радвам много, когато съм близо до играта и дори подавам топките на мачовете на големите”, каза още той.