Институции

Френската гимназия отбелязва Международния Ден за безопасен Интернет

В чест на Световния ден за безопасен Интернет, 5 февруари, абитуриентите от 12 Г и 12 Д класове в 9 ФЕГ „Алфонс дьо ла Мартин“ изготвиха серия тематични презентации, съобщава се на страницата на училището.

Денят се отбелязва за десети, юбилеен път, във втория ден на втората седмица на втория месец от годината.

През 2012 г. Денят за безопасен Интернет беше отбелязан в 99 държави на всички континенти. В България, в него се включиха десетки училища, читалища, библиотеки и други организации от цялата страна. В състезанието за ученици в образователната триизмерна видео игра Zone of Risk, обявено от Националния център за безопасен Интернет, на челни места се класираха бившите дванайсетокласници  от 9 ФЕГ „Алфонс дьо Ламартин“ Катерина Кръстева и Даниел Миленков.

През 2013 г. фокусът на Деня за безопасен интернет е насочен върху онлайн правата и отговорностите на потребителите. За да насърчи гражданското участие и отговорното поведение на младите хора в Интернет, Националният център за безопасен Интернет съвместно с Министерството на образованието, младежта и науката, Министерството на културата, Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, Държавната агенция за закрила на детето и др., проведе онлайн избори за делегати в първия по рода си младежки парламент, който ще се събере в Народното събрание да обсъди и приеме специална младежка харта за онлайн правата на младите потребители.

Сред присъстващите в Парламента ще бъдат ученици от 9 Б клас на Френската езикова гимназия, които през настоящата учебна година преминават специално обучение в младежки панел за безопасен Интернет организиран от Националния център.

Сред активностите през дните за безопасен Интернет в гимназията отбелязват и все по-големият брой ученици преминаващи онлайн занятията от различни учебни планове на Microsoft IT Academy Program.

Там благодарят и на Училищното настоятелство, което през тези дни оборудва във ФЕГ компютърен кабинет, където е инсталиран софтуерен комплект от последно поколение – Windows 8, Microsoft Office 2013, Microsoft Visual Studio 2012 и др.

Сред активностите през дните за безопасен Интернет в гимназията отбелязваме и все по-големият брой ученици преминаващи онлайн занятията от различни учебни планове на Microsoft IT Academy Program.

Нека на 5-ти февруари да се присъединим към мисията за насърчаване на позитивната, безопасна и отговорна употреба на Интернет и мобилни технологии сред млади хора, призовават от училището.

Още по темата