Мнения

Форум на „Майкрософт” за учители от цялата страна

„Майкрософт България” събира учители от цялата страна на 3-дневна конференция – Microsoft TechKnowledgeConference 2016 – 22-24 юни, във Велико Търново, посветена на последните тенденции в използването на технологии в класната стая. Десет учители от цяла България ще влязат в ролята на лектори и ще споделят добри практики от техния професионален опит в различни форми на дискусии и демонстрации пред своите колеги.

Сред темите, които ще бъдат дискутирани на форума са :„Minecraft в образованието“, „Работилница „С таблети в класната стая“, „Как се използват много и различни устройства в образователния процес“ и „Съвременните деца – мотивация за работа с технологии чрез участието в състезания по ИТ“.

„Майкрософт” има дългосрочна стратегия да направи образованието и ученето като цяло по-достъпно и по-привлекателно за младите хора, като им даде възможност да постигнат целите си с помощта на технологиите. Затова компанията предоставя ресурси и подкрепя иновативните преподаватели по целия свят в техните усилия да внесат технологиите в класната стая.

Новите технологии са естествена част от ежедневието на нашите деца  – те са в техните ръце под формата на смартфони, различни устройства и таблети, и те работят с тях по един напълно естествен и интуитивен начин. Все повече директорите и учителите си дават сметка, че за да бъдат в крак с динамичните промени в съвременния технологичен свят и да отговорят на интересите на техните ученици, трябва да бъдат креативни, с отворено съзнание към новото и със желание за учене, сподели Теодора Върбанова, Мениджър Бизнес развитие, сектор Образование в „Майкрософт България”.

Технологиите и знанието вървят ръка за ръка и аз съм изключително щастлива да видя толкова много учители от цяла България, които ежедневно работят за интегриране на съвременните технологии в класните стаи, за да бъдат нашите деца в своята естествена среда, да учат навсякъде и по всяко време, да бъдат подготвени за изискванията на XXI-ви век,  допълни още Върбанова.

През 1999 година „Майкрософт” открива свой офис в България. Компанията е най-големият частен инвеститор в българското образование с годишни инвестиции от над 200 000 долара в проекти, насочени към професионално развитие на учители, иновативни училища, онлайн платформа за комуникация и сътрудничество, подкрепа за успешна кариера на млади хора.

Повече информация за конференцията, темите, лекторите и условията за регистрация, можете да намерите на интернет-адрес: http://techknowledge.azurewebsites.net/

Задопълнителнаинформация: Лидия Малчева, SiteMedia Consultancy

l.malcheva@sitemedia.bg