Ученици

Фондация “Димитър Бербатов“ обяви началото на тазгодишната кампания за търсене на талантливи и успели деца

За пета поредна година Фондация „Димитър Бербатов“ обявява началото на своя проект по определяне и връчване на годишните „Награди за успелите деца на България“. За талантливи и успели деца, този път – с постижения през изминалата 2012 година.

Областите, в които децата могат да кандидатстват със своите отличия, са Изкуства, Наука и Спорт. Номинациите се оформят в уебсайта на проекта (http://dberbatov.org/projects/nagradi/).

Срокът е от 20 декември 2012 г. до 10 февруари 2013 г. Възрастовите категории са три: ученици от I до IV клас, от V до VIII клас и от IX до XII клас.

Отново ще бъдат отличени и деца от българските училища в чужбина, както и такива с активна гражданска позиция. За област Социален проект могат да кандидатстват всички деца, взели участие в благотворителни и обществено значими инициативи или в състезания по гражданско образование.

През изминалите пет години Фондация „Димитър Бербатов“ се утвърди като близък приятел на младите таланти на България.

„Радвам се, че нашите деца стават все повече и че има повтарящи се имена всяка година. За мен това означава, че децата не спират да работят след постигнатите успехи, а напротив – продължават да се развиват. Винаги следя кампаниите по номинирането и вярвам, че юбилейната ще бъде поне толкова силна, колкото всички досега. Деца, очакваме ви!“, призова успелите през 2012 година българчета учредителят на Фондация „Димитър Бербатов“.

От първата кампания досега над 10 000 деца от 193 града и 51 села в цялата страна са изявили желание да участват. Сред номинираните има постижения в 42 сфери на изкуството и 56 различни вида спорт. Топ отличията за успехи в науката са 138, а общият брой на спечелените балкански, европейски и световни титли е 861.

Тези цифри само илюстрират потенциала на Успелите деца на България! Целта на годишните „Награди за успелите деца на България“ е преди всичко да поощри изявените деца и да стимулира тяхното развитие. Проектът възпитава в уважение към успеха, усърдие, целеустременост, желание за изява и самоусъвършенстване, както и в отношение към филантропията. Димитър Бербатов и екипът на Фондацията се надяват, че тези деца един ден ще подкрепят социално слабите, както и талантите, които идват след тях.

Проектът „Награди за успелите деца на България“ традиционно се осъществява със съдействието на Министерството на образованието, младежта и науката и Асоциацията на българските училища в чужбина. Официални медийни партньори на кампания 2012 са bTV Media Group, БГ Радио, вестник „Труд“ и вестник „АзБуки“.