Ученици

Фондацията на Димитър Бербатов отново търси най-изявените деца

Фондация „Димитър Бербатов“ стартира за четвърти път своя проект „Награди за успелите деца на България“. Фондацията на един от най-успелите ни сънародници започва събирането на номинации на деца, постигнали успехи през 2011 г. в областта на изкуствата, науката и спорта.

Периодът на номиниране е отворен от 23 декември 2011 г. до 12 февруари 2012 г. Номиниращите могат да са всички – Родители, близки, учители, съученици, съседи, както и самите ученици, като това може да се направи на уеб сайта на проекта (http://dberbatov.org/projects/nagradi/). Номинирането се извършва при спазване на детайлно обявени изисквания.

Номинираният трябва да е ученик от първи до дванайсти клас с отличени постижения през 2011 г. в областта на изкуствата, науката или спорта, от участие във форуми (конкурси, олимпиади, концерти или други състезания) в България или по света.

Участие в проекта „Награди за успелите деца на България“ и тази година могат да вземат и децата от българските училища зад граница, които се класират отделно и ще получават отделни награди, съобщават от фондацията.

Специална награда се връчва на деца, които са заявили своята гражданска позиция в обществото с участие в различни социално значими кампании.

Целта на фондацията е да помага на подрастващите да изградят нагласа на уважение към успеха, дължащ се на талант и усилия. Наградите са доказано успешно средство да се оценят постижения и да се поощри по-нататъшното развитие на победителите.

Българските деца заслужават своите годишни награди и за мен е привилегия и радост да ги връчвам. Благодаря на родителите и на близките, които ни запознават с техните успехи, като ги номинират. Ще разчитаме на вас и тази година!“, призова учредителят на наградите Димитър Бербатов.

Проектът за тази година се осъществява със съдействието на Министерството на образованието, младежта и науката и Асоциацията на българските училища в чужбина.