Мнения

Флашмобове по случай 24 май

По случай 24 май, Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост, Министерството на образованието, младежта и науката организира в София серия флашмобове, информира пресцентърът на ведомството.

Музикални формации от Национален дворец на децата ще изпълнят химна на Св. св. Кирил и Методий „Върви народе възродени…” в различни аранжименти на няколко оживени точки в София в различни интервали от време.

На 23 май:
В 17:00 часа хор „Бодра смяна“ пред фонтаните на Народен театър „Иван Вазов” ще изпълни три куплета от химна.

На 24 май:
В 9:30 часа сборна формация от детските групи „Сладки пуканки” и „Славейче” ще изпее песента в подлеза на Софийския университет
В 10:15 часа същата формация от детските групи „Сладки пуканки“ и „Славейче“ ще се представи в парк „Заимов“
В 11:00 часа Филхармония „Пионер“ ще изпълни инструментален аранжимент на „Върви народе възродени…“ пред Националния дворец на културата.
В 11:20 часа Филхармония „Пионер“ отново ще изпълни инструменталния аранжимент на „Върви народе възродени…“ пред черквата „Света неделя“.

Флашмобът е характерен с това, че на оживено място, предварително организирана  група хора, извършва някакви действия за кратък период от време – две до четири минути. Цели се елемент на изненада и въвличане на публиката към събитието.

Изпълненията , които ще могат да се видят, ще бъдат с продължителност около три минути.