Институции

Флашко тръгна на турне

Героят-защитник на децата в интернет Флашко започна пролетно турне по детски градини и училища в София.

На 20 април героят на Националния център за безопасен интернет участва в празника на 8 СОУ „Васил Левски“, където помагаше на децата в играта „Флашко в страната на спамчетата“ и раздаваше награди на победителите. Негови помощници от Фондация „Приложни изследвания и комуникации“ и Асоциация „Родители“ също помогнаха не само в игрите, но и в Цирка на науката.

Десетки деца се забавляваха с учудващо лесни експерименти от областта на химията и физиката, други се учеха да сгъват оригами, трети боядисваха яйца. Беше построен и замък от кашони, а по-големите ученици се погрижиха за дърветата и цветата в училищния двор.

На 23 април пък Флашко се отби на празника-концерт на 12-а детска градина „Лилия“. Освен че поощри малките изпълнители, той раздаде и на майките и татковците „Семеен комплект за онлайн безопасност“. Комплектът дава възможност на родители и деца заедно и по забавен начин да започнат да навлизат в увлекателния свят на компютрите и интернет и да се научат някои най-основни правила за безопасност във виртуалния свят.

На 18 май предстои голямото участие на Флашко в годишния Фамилатлон в Южния парк в столицата. Гам той отново ще играе с децата на „Флашко в страната на спамчетата“, ще съветва децата и родителите как да се чувстват по-сигурни и в безопасност в интернет. Особено внимание този път Флашко ще обърне на татковците, за които ще има специални състезания и отличия.

Повече за Фамилатлона вижте ТУК.