Мнения

Фестивал на ученето през целия живот тече в Габрово

Фестивал на ученето през целия живот по проект NELLII започна вчера в Габрово. Мероприятието ще продължи до до 5 октомври с демонстрации, презентации и дни на отворените врати, информира Дарик.

Утре, 4 октомври от 13:00 ч. в Университетската библиотека  на Технически университет  в рамките на инициативата е обявен Дeн на отворените врати на тема: „Предизвикателствата пред висшето образование и връзката университет – бизнес – средно образование“.

В събота, 5 октомври от 10:00 ч. в Актовата зала на Национална Априловска гимназия е презентацията на Школа ИНТЕНЗИВ на тема: „СУГЕСТОПЕДИЯТА – Педагогиката на Бъдещето – Учене без учене“, представена от Деница Александрова, преподавател сугестопед.

От 11:00 ч. до 11:30 ч. отново там започва Ден на отворените врати на тема „Априловото училище – среща на времето“. Документалният филм „Априловото училище“ ще бъде показан в рамките на проявата.

Предвижда се и презентация на група ИИД – „Млад експериментатор“ – по проект „УСПЕХ“ на тема „Наука от бабината ракла“.

От 11:00 ч. до 12:00 ч. в  ПМГ „Акад. Иван Гюзелев“ също се провежда Ден на отворените врати на тема „Вавилонската кула и общият език”.

От 11:00 ч. до 12:30 ч. във фоайе на зала „Възраждане“ Клуб по състезателни танци „Ритмика” ще представи „Да танцуваме заедно“ и демонстрации на карате клуб „Столетов“.

Следващата сряда, 16 октомври от 14:00 ч. на площадното пространство пред спортна зала „Орловец“ пък започва „Ден на здравословното хранене“. Дейността се финансира от Европейски информационен център „Европа директно“ при ГТПП и се провежда съвместно с Областна администрация – Габрово.

Темата на предстоящия Ден на здравословно хранене е „Пазарувай здравословно“.