Мнения Ученици Училища

Фандъкова: Чрез дигиталните технологии учениците може да се обучават по-добре

Дигиталните технологии са още един инструмент, с помощта на който учениците могат да се обучават по-добре. Това каза на конференция за дигиталното образование кметът на София Йорданка Фандъкова.

Според нея с помощта на дигиталните технологии уроците стават по-интересни, а знанията – по-разбираеми и достъпни за децата. Най-важният фактор в образованието са учителите. Обучението на учителите и увличането им в процеса за използване на дигиталните продукти и технологиите в час е задача, която Министерството на образованието реализира, заяви Фандъкова. Тя поздрави министъра на образованието и науката Красимир Вълчев, който присъства на форума, и неговия екип за това, че правят истинската реформа в образованието.

В София IT секторът се развива много активно през последните години, каза кметът Йорданка Фандъкова, цитирана от БТА. Тя отбеляза, че секторът на информационните технологии се е развил и е създал добра среда за работа на програмистите и специалистите в информационните технологии. Заедно с това успяхме да привлечем и инвеститори в иновативните високотехнологични производства, които носят висока добавена стойност. Това е шанс за младите хора да развият своите умения и да намерят добра работа в града, заяви столичният кмет.

Източник: novini.bg