Ученици

Фамилатлон за осми път – на 15 май в Южен парк

На 15 май 2016 г., неделя, от 14 до 19 ч. на Голямата поляна в Южния парк в София ще се проведе осмият поред Фамилатлон – празник на семейството, спорта и здравословния начин на живот.

Фамилатлон е най-забавният начин за едно семейство да отбележи Международния ден на семейството. Той дава възможност всички заедно да играят и да се забавляват, да изберат и изпробват нов спорт, хоби или просто приятен начин за прекарване на свободното време, представени от десетки клубове и организации.

Сред основните забавления на празника са:

Панаир на възможностите: Всеки участник получава карта на Панаира, с която може да обиколи всички щандове на клубовете и организациите, да изпробва заниманията, които те предлагат и да получи стикер за участие от тях. За най-активните участници ще има награди на щанда на Асоциация Родители.
Малката Европа: Всеки желаещ получава карта за ориентиране в парка, на която са отбелязани 28-те европейски столици. На всеки пункт има „домакин“, който посреща гостите с традиционни за страната храни, игри, информация. Всеки, който събере печати от 28-те столици получава награда на щанда на Асоциация Родители.
Малък велопоход: За деца от 2 до 6 години, които да изпробват уменията си да карат велосипеди на 2, 3 или 4 колела. Всеки участник, който успешно финишира, получава награда.
За татковци и деца: Както винаги ще има специални състезания за татко и дете заедно.

Повече за инициативата Фамилатлон вижте тук.