Мнения

„Фамилатлон“ в Южния парк за трета поредна година

На 14 май 2011г. (събота) от 10:30 до 16:00 часа на Поляната с гълъбите в Южния парк всички деца ще имат възможността да прекарат почивния ден заедно с родителите си, участвайки във „Фамилатлон“ – игри и забавления за цялото семейство.

Празникът на цялото семейство, спорта и здравословния живот се организира от Асоциация „Родители“.

Събитието се организира за трета поредна година с основната идея, че спортът е много важен инструмент за укрепване на здравето и семейните връзки. Именно затова „Фамилатлон“ ще даде шанс на малчуганите да изпробват възможностите си в спортове и занимания за свободното време като: бадминтон, софтбол, капоейра, айкидо, паневритмия, ролери, карате, семейни игри, роботика, бокс, художествени ателиета, верижно четене, катерене, петанк, ръгби, акробатичен рокендрол, таекуондо и още много екзотични и динамични игри. 

Маршрутът по спортно ориентиране по традиция ще носи името „Малката Европа“ – най-необичайният и интригуващ начин да опознаеш 27-те столици на стария континент. Под формата на игра всички деца ще могат да пресичат границите на държавите само с няколко крачки и по този начин да обогатяват знанията си за различните култури и света.

Родителите могат да доведат децата си заедно с техните велосипеди, с които да участват в малък велопоход за колоездачи до 6-годишна възраст. Ако имате дете на възраст между 3 и 6 години, можете да го включите в приключението. Така малчуганите ще могат да се забавляват заедно, да научат правилата на движение и да получат награди. Велопоходът няма състезателен характер. Добре дошли са всички млади колоездачи, независимо дали велосипедите им имат 2, 3 или 4 колела. Маршрутът е по  алеите около Английските ливади в Южния парк и е съобразен с възможностите на децата. Ще има два старта – за деца на 3-4 и за деца на 5-6 години.

Получаването на стартови номера ще започне в 11:30, а стартът на велопохода е в 12:00 ч.

За да се включите във велопохода, изпратете заявка за участие до 12 май (четвъртък) на електронната поща: office@roditeli.org и ще ви бъде изпратена обратна връзка. Всеки участник ще получи награда.

„Фамилатлон“ ще бъде съпътстван от героя Флашко, който знае всичко за безопасната интернет мрежа и мобилните комуникации.

Цялата веселба ще приключи в 16:00 ч. с почистване на Поляната с гълъбите и окoлните паркови пространства.

Интереса ще подгряват Супер Любо и Василена Матакева, които ще представят изпълненията и демонстрациите на сцената и около нея.

Повече информация ТУК