Ученици

Фалшив слух за грипна епидемия зарадва ученици

Фалшив слух за удължаване на зимната ваканция на учениците заради грипна епидемия паникьоса майки в Пловдив. Жените се чудеха да пускат ли на 3 януари децата си на училище, или не. Подвеждащата информация, че хлапетата няма да стъпват в класните стаи до края на тази седмица, била обхванала всички школа под тепетата.

„И в моето училище се говори, че ще ни удължат ваканцията. Имало много болни от грип и за да не се разпространява заразата, трябвало да си останем у дома”, си говореха ученички от езиковите гимназии в Пловдив. Фалшивата „новина” порази и техни учители, които на свой ред се чудеха дали на 3 януари да бъдат в класните стаи, или ваканцията ще бъде удължена, както стана миналата година

„Категорично няма данни за повишена заболеваемост от грип, няма причина ваканцията да бъде удължавана”, заяви зам.шефът на РЗИ в Пловдив д-р Аргир Аргиров. Според данните на РЗИ заболеваемостта от грип и остри респираторни заболявания в Пловдив е по-ниска от средната за страната, уточниха от здравната инспекция. Оттам съобщиха, че няма причина ваканцията на децата да бъде удължавана, но все пак здравните власти следят ситуацията със заболеваемостта, която е динамична за този сезон на годината. 

Източник: monitor.bg