Учители

Учител с модерни уроци за свинския грип в интернет

Нина Георгиева от фондация „Интермедия“, преподавателят Дамян Дамянов и директорката на 199 ОУ „Св. Апостол Йоан Богослов“ Лили Мачканска вчера обясниха как се прави модерно образование без много пари. По време на карантината ученици гледат клипчета за вирусните болести в култовия сайт vbox7.com.

Нестандартният метод на обучение е на Дамян Дамянов, учител по биология в 199 ОУ в София. Последната разработка на Дамянов в нета е урокът за свинския грип. На популярен език е представено устройството на вируса АH1N1. Обяснил е как се предава заразата, начини за предпазване и дори как е правилно да се киха – не в дланите, а в свивката на лакътя. „Идеята за интерактивните уроци дойде след потресаващите резултати на тестовете.

Всички термини бяха зазубрени“, каза Дамянов. Той подготвил анимации на популярен език за всеки биологичен урок и качва клипчетата в мрежата. „Защо да си губим времето с такива глупости“, попитали децата в класната стая. Биологът им отговорил: „Защото някой ден това ще ви потрябва“. Сега всички се запалили да учат биология в нета.

 
 Тази статия е съвместна публикация на Мрежа на учителите – новатори www.Teacher.bg  и Ай Си Ти Медиа http://ictmedia.bg/