Учители

Учител от Първомай влезе в клуба MIE Expert на Microsoft

Tаня Сребрева, учител  от СОУ „Проф.д-р Асен Златаров“ е избрана от Microsoft, за член на Microsoft Innovative Educator Expert (MIE Expert) за 2015-2016, съобщава сайтът parvomai.net.

Освен признане, това означава, че тя става част от група от 300 учители, от 100 страни по целия свят, които ще работят със своите ученици за Microsoft през учебната 2015/16 година. В тази група са избрани 5 български преподаватели. Като кандидати, те са участвали в подбора след подаване на заявка, която е описвала активността им, проектите по които са работили с учениците си и постиженията им.

В момента Таня Сребрева е помощник-директор по учебната част, но продължава да води часове по информационни технологии и да се занимава с ученици, проявяващи интерес към работата с компютри. Като иновативен учител тя ще може да тества нови продукти, да участва в обучения и семинари на Microsoft.

Какви ще бъдат  ангажиментите ѝ, Таня Сребрева ще разбере на 1 декември, когато предстои първата среща с представители на компанията.

Microsoft Innovative Educator (МИЕ) Expert е програма на Microsoft, създадена, за да  стимулира глобални учители, които използват технологиите. Очаква се те да проправят пътя за ефективното използване на нови разработки за по-добри резултати от обучението. МИЕ Експертите работят в тясно сътрудничество с Microsoft, за въвеждане на иновациите в образованието. Те ще имат възможност да споделят мислите си и опита си за ефективното използване на технологиите в образованието с колеги и политици. Те ще могат да представят своите виждания за нови продукти и инструменти за обучение пред Microsoft.

Тази година през март в Будапеща, Унгария ще се проведе форум, на който иновативните експерти ще обменят най-добрите практики, и ще обединят усилия за насърчаване на иновациите в преподаването и ученето. Между тях ще бъде и Таня Сребрева.