Учители

Учител обижда ученици във Фейсбук

Скандални думи на учител по психология от Природо-математическата гимназия „Васил Левски“ в Смолян дълбоко възмутиха негови колеги, ученици и родители. В изблик на афект след футболен мач на възпитаници на училището, Никола Кисьов се обръща към учениците с доста нецензурни слова.

Кисьов призовавал възпитаниците си да напуснат часовете и да отидат на мач от поредицата ученически турнири в училището. След срещата, очевидно ядосан от слабия зрителски интерес, той пише неща, които е трудно дори да се копират, заради което не го и правим.

Постът, написан изцяло с главни букви, е „цензуриран“ от обидни думи, но намекът е определено сексуален, което е и в основата на възмущението на голяма част от коментиращите го.

Директорката на гимназията Мария Илиева е поискала писмено обяснение от учителя. Още тази сутрин от него е поискано да излезе в отпуск до изясняване на случая. С инцидента вече се занимава и РИО-Смолян.

„Информирал съм Министерството на образованието, провел съм консултации, изпращам проверка от трима водещи експерти за установяването на истината“, коментира началникът на инспектората Иван Муцевски.

В профила на учителя вече има и извинение.