Учители

Учителят Йовчев: Трябва да спортувате!

Училищният двор на столичното 11 ОУ „Св. Пимен Зографски“ се оказа тесен за децата, които пожелаха Йордан Йовчев да им бъде учител по физическо.   

„Много е важно да спортувате. Спортът развива тялото и духа на човека. Днес с вас ще направим един открит урок. Радвам се, че има толкова деца, запалени по спорта. Ще ви покажа упражнения за обща двигателна култура, тъй като тя е много важна за всеки един от вас. Трябва да спортувате, за да печелите медали, а ние да се гордеем с вас!“, каза заместник-министърът пред шестокласниците.

През целия час Йовчев се забавляваше с децата, показвайки им различни упражнения като правенето на кълбо и челна стойка. След часа заместник-министърът подари на учениците спортни принадлежности и дълго време раздаваше автографи, подписвайки се дори върху ръцете на децата.

Инициативата „OpenEDU 2013 – Училище за живота“, се провежда под патронажа на вицепремиера и министър на труда и социалната политика Деяна Костадинова, в партньорство с Министерството на физическото възпитание и спорта, Министерството на образованието, младежта и науката, Министерството на културата, Министерството на отбраната, Българската академия на науките, Държавния архив, Българската  агенция за инвестиции и др.