Учители

Учителки от София и Пловдив помагат на тежко болни деца да наваксат с ученето

Учителки от София и Пловдив помагат на тежко болни деца да наваксат с учебния материал, докато малките пациенти са в болницата. Престоят на учениците в лечебните заведения  често е дълъг, особено когато става въпрос за онкозаболявания. Жените преподават на децата, без да вземат и стотинка за работата си. Прекарват дните си в детските онкологии в Пловдив и в София. Сблъскват се с най-страшните диагнози.

Те не са лекарки, но могат да извадят детска усмивка на лицата на децата. В пловдивската онкология малките пациенти могат да разчитат на госпожа Злати – Златина Стайкова. На госпожа Злати помагат и госпожа Ради – Радослава Станчева, и госпожа Дани – Йорданка Вакрилова.

Учителките са категорични, че децата са тези, които дават най-големия урок заради факта, че с усмивка посрещат всеки един ден независимо от това, което им се случва. Децата в онкохематологията в София също си имат учител – Теди – Теодора Арменкова. Теодора преподава на болни деца, откакто се помни. Обикаля стаите в болницата и преподава на малките пациенти.

Теди, Златина, Ради и Дани ще продължават да дават на болните деца каквото могат. Докато могат. Доброволно и безвъзмездно.

Източник: btvnovinite.bg