Институции

Учителка ще е зам.-министър на образованието

В Министерството на образованието и науката за заместник-министър е назначена Таня Методиева-Михайлова. Министър-председателят Бойко Борисов подписа заповеди за назначаването на трима заместник-министри в две министерства, съобщават от пресцентъра на „Дондуков“ 1.

От 2004 г. Таня Методиева-Михайлова работи в Националната професионална гимназия по прецизна техника и оптика „М. В. Ломоносов“, където последователно заема длъжностите учител, помощник-директор и директор. Завършила е „професионална педагогика“ в Техническия университет в София, от където придобива и квалификацията „машинен инженер – автоматизатор“. От просветното министерство уточняват, че ресорът на Михайлова е средното образование.

Според запознати за друг заместник-министър на образованието е предложен бившият председател на комисията по образование и народен представител от „Атака“ в 41-ото народно събрание Огнян Стоичков. Списъкът със зам.-министрите на Обединените патриоти бе уточнен още миналия петък и предаден на големия партньор ГЕРБ, в лицето на Цветан Цветанов, след което по него трябва да си каже последната дума и премиерът Бойко Борисов. Очаква се в сряда зам.министерските попълнения да станат факт. Според коалиционното споразумение и ГЕРБ, и Патриотите ще имат по един зам.-министър във всяко ведомство.

Източник: news.bg, kanal3.bg