Учители

Учителка се запали в междучасието

Учителка по математика от гимназия във френския град Базие се запали в двора на училището по време на едно от междучасията. Според запознати, тя е била изпаднала в тежка депресия, а освен това е била в конфликт с учениците.

Тя е донесла туба с бензин, провела е часовете до около 10:00 часа, след което е излязла на двора, заляла се е със запалимата течност и е драснала клечката…

Състоянието на учителката, която е на 44 години е тежко. Според градския прокурор на Базие Патрик Мате стореното е присъщо на човек в депресия. Наред с тези проблеми, тя не се е разбирала с учениците, на които е преподавала.

Точно учениците, които я смятали за прекалено строга и не били съгласни с методите й на преподаване са предотвратили фаталния край на учителката си. Те са реагирали светкавично и са я загасили. След това тя е откарана с хеликоптер в клиника в Монпелие.

Само преди няколко дни френските учители отново влязоха в новините. В края на миналия месец между 25 и 50% от тях излязоха на национален протест срещу планираните съкращения на 14 000 от тях до края на 2012 г.

Още по темата